İSTANBUL / SULTANGAZİ - Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Ortaokulu

Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Ortaokulu Okulda Hafızlık Projesi

İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Camii Kur'an Kursu ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde ilkokul 4.sınıfı bitiren öğrencilerimizin örgün eğitim dışına çıkmadan, yaş düzeylerine ve dönemlerinin ihtiyaçlarına uygun, okulla barışık bir şekilde hafızlık yapmalarını sağlamak amacıyla; okulumuzda hafızlık projemiz sadece 5.sınıf ve kız öğrenciler için devam etmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Ortaokulu

Okulda Hafızlık Projesi

Okulda Hafızlık Projesine Katılmak İçin Yapmanız Gerekenler

1. Ön Kayıt

Ön kayıt formunu doldurmalısınız.(Ön Kayıt yapmak için tıklayınız.)

2. Kesin Kayıt

Kesin kayıt için ön kayıt yaptırdıktan sonra kesin kayıt tarihlerinde okulumuza gelip kayıt yapmanız gerekmektedir.

Kesin Kayıt İçin Gerekenler

• Kimlik Fotokopisi
  • 4.sınıf karne ortalaması(Karne Fotokopisi)

Okulda Hafızlık Projesinin Uygulanışı

1. Hafızlığa Hazırlık

Haftada 9 saat ders programı dahilinde 10 saat de ders programına ek olmak üzerek toplam 19 saat olacaktır. Dersler Kur'an Kursu'nun görevlendirdiği hafız hocalar eşliğinde 10 - 15 kişilik sınıflarda işlenecektir. Yıl sonuna kadar herhangi bir eleme yapılmayacaktır. Yıl sonunda yapılan sınav ile hafızlık yapmaya hak kazanan öğrenciler belirlenir. Elenen öğrencilerimizde hafız hocalardan bir yıl boyunca aldıkları eğitim sayesinde Kur'an-ı Kerim-i kurallarına uygun ve akıcı bir şekilde okuyabileceklerdir.

2. Hafızlık

Hafızlık yapmaya hak kazanan öğrencilerimiz eğitimlerine yazın Kur'an Kursunda devam edeceklerdir. 6.sınıfta bu öğrencilerimizin kayıtları dondurulup, okula gelmeden hafızlık eğitimlerine yıl boyunca devam edeceklerdir. Öğrencilerimizin dondurulan kayıtları yıl sonunda (Haziran ayının başında) aktif hale getirilip, tüm derslerden sınav yapılacaktır. Böylece sene kaybı olmayacaktır. Hafızlığını tamamlayıp okula dönen öğrencilerimiz 7.sınıftan eğitimlerine devam edeceklerdir.

25-04-202125-04-202125-04-202125-04-202125-04-202125-04-202125-04-202125-04-202125-04-2021

Yayın: 25.04.2021 - Güncelleme: 26.04.2021 15:01 - Görüntülenme: 1439